Подмяната на водопроводи в апартамент е една от най-търсените услуги от АкваЕМ. ВиК системата постепенно се износва и изисква ремонт, който може да бъде планиран или спешен. По вътрешните стени на тръбите се натрупват ръжда и други замърсители, които намаляват вътрешното напречно

сечение и пропускливостта на водата.

В резултат на авария може да се наложи непланова подмяна на водопроводни тръби. За да се избегнат неприятни последици под формата на наводняване на съседи отдолу, експертите препоръчват да се следи състоянието на тръбите за топла и студена вода, както и да се извършват ремонти навреме. В София и Софийска област АкваЕМ има удоволствието да ви предложи своите услуги.

Методи за тръбопроводи

Професионалистите обръщат специално внимание на оформлението на водопроводните тръби. За всеки конкретен случай се избира най-добрият вариант. Ако нашите служители ще изпълняват работата, те ще Ви посъветват и ще Ви помогнат да направите избор.

Най-простата версия на разпределението на водопроводни тръби. От щранга тръгват две тръби - с топла и студена вода. От тях, чрез тройници, водата се довежда до желаните точки и се свързват водопроводните инсталации. Тази опция за тръбопроводи не изисква значителни финансови разходи, а такава система също е много поддържана и, ако е необходимо, може лесно да бъде демонтирана.

Колекторна система

С тази инсталация тръбите се свързват към всяко водопроводно устройство. Изпълнението на такава схема изисква повече разходи за материали и труд, но това се компенсира от повишена надеждност и издръжливост в сравнение с тройник в последователно инсталиране. Инсталирането на колектора предполага, че всяка тръба има отделен спирателен вентил, който може да бъде изключен независимо от другите.

 

Отворен монтаж

Когато решите да смените тръбите на водоснабдителната система, те могат да бъдат положени по стените и закрепени със скоби или скоби към повърхността. Този метод има предимства, включително удобството за подмяна на отделни елементи и лекота на демонтаж, но недостатъците включват неестетичен външен вид, тъй като всички тръби на банята или кухнята ще бъдат видими.

Скрито окабеляване

Инсталирането на водоснабдителна система по този начин е доста търсено, въпреки повишената сложност на работата и по-високата цена на услугата. При скрита инсталация на тръбопровода той е скрит в специални строби, направени в пода или стените. Този тип инсталация е най-естетичният, но ремонтът или подмяната на тръбопровода е много по-сложен.

Как се сменят тръбите?

Компанията Аква ЕМ предоставя ВиК услуги от няколко години, а подмяната на тръбопроводи в апартаменти се извършва по приблизително същия начин:

 • първо, майсторите започват да демонтират стария тръбопровод;
 • отстранява се санитарно оборудване, което пречи на работата (вана, мивка, тоалетна чиния);
 • при скрит монтаж стените и подовете се раздробяват;
 • тръбите се полагат във вдлъбнатини или се прикрепват към повърхността на стените;
 • всички фитинги са здраво свързани;
 • на негово място е инсталирано водопроводно оборудване;
 • ВиК системата се проверява за течове.

Срокът на експлоатация на нова ВиК система зависи от редица фактори, основният от които е видът на тръбите. Експертите на компанията ще ви помогнат да вземете решение за това и ще ви посъветват по всякакви други въпроси.

Предимства от смяна на тръби в апартамент от професионалисти в АкваЕМ

 

Повече от 15 години извършваме разнообразни ВиК дейности на достъпни цени. Цената на работата, включително подмяната на тръбопровода, зависи от техния обем, сложност и избрани материали. Не препоръчваме да рискувате, като избирате водопроводчик по обяви във вестници, тъй като няма да получите никакви гаранции от такъв човек.

Обръщайки се към компанията АкваЕМ, се свързвате с професионалисти. Нашите клиенти отбелязват следните характерни предимства:

 • персоналът на фирмата се състои от опитни водопроводчици с най-висока квалификация;
 • фирмата притежава всички лицензи за предоставяните услуги;
 • гаранция за цялата работа;
 • използване на съвременно оборудване и инструменти;
 • най-ниските цени за ремонт и подмяна на водопроводи в София.

Всички, които вече се свързаха с нас, бяха доволни от резултата. Нашите майстори са отговорни за изпълнението на задълженията си. 

За да поръчате подмяна на тръби в апартамента, обадете се на 0896221099 (главен) или 0898208956 (старши бригадир). Или попълнете онлайн заявка:

Източник – Мабели за баня